Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013

Σωστό ή λάθος;

• Τα προφυλακτικά συνίστανται  για την πρόληψη της ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης και των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.
Σωστό.  Τα προφυλακτικά, όταν χρησιμοποιούνται σωστά, είναι πολύ αποτελεσματικά στην πρόληψη των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων και παράλληλα μας προστατεύουν από τυχόν ανεπιθύμητη  εγκυμοσύνη.
• Τα λιπαντικά, όπως το baby oil και η βαζελίνη, είναι ασφαλή για χρήση με προφυλακτικά τύπου λατέξ.
Λάθος. Τα παραπάνω λιπαντικά μπορεί να αποδυναμώσουν το προφυλακτικό και να σπάσει. Χρησιμοποιείτε μόνο λιπαντικά που έχουν βάση το νερό.
• Το προφυλακτικό  μπορεί να σπάσει αν δεν πιεστεί ο  αέρας που έχει συσσωρευτεί στην άκρη του .
Σωστό. Πιέζετε πάντα την άκρη του προφυλακτικού κατά την τοποθέτηση.
• Αφού γίνει η εκσπερμάτιση ο άντρας πρέπει να τραβηχτεί αμέσως κρατώντας το προφυλακτικό στη βάση του πέους.
Σωστό.  Αυτό θα αποτρέψει το προφυλακτικό να ολισθήσει  στον κόλπο της γυναίκας με κίνδυνο ενδεχομένης  διαρροής  σπέρματος. Στη συνέχεια το προφυλακτικό πρέπει να δεθεί κόμπος και να πεταχτεί στα σκουπίδια.
• To να είναι είσαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο, προϋποθέτει να έχετε πάντα ένα προφυλακτικό στο πορτοφόλι σας.
Λάθος. Ενώ πρέπει να είσαστε πάντα προετοιμασμένοι, τα προφυλακτικά που παραμένουν σε ζεστά μέρη, όπως ένα πορτοφόλι  μπορεί να εξασθενήσουν από τη θερμότητα. Το προφυλακτικό αφού αγοραστεί θα πρέπει να φυλάσσεται σε μέρος σκιερό και δροσερό και κάπου όπου δεν θα υπόκειται σε τριβή.
• Τα προφυλακτικά που διατίθενται στην αγορά, έχουν ημερομηνία λήξης.
Σωστό. Τα περισσότερα προφυλακτικά έχουν διάρκεια ζωής από  τρία έως πέντε έτη. Ελέγχετε πάντοτε την ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στο κουτί συσκευασίας .
• Τα προφυλακτικά είναι one –size….
Λάθος.  Τα προφυλακτικά ποικίλουν σε μέγεθος. Το σωστό μέγεθος του προφυλακτικού είναι σημαντικό. Ένα πολύ στενό προφυλακτικό, δεν είναι άνετο. Αν το προφυλακτικό δεν φτάνει μέχρι τη βάση του πέους αφότου ξεδιπλωθεί, είναι πολύ μικρό. Επίσης, αν το προφυλακτικό είναι αρκετά μεγάλο, είναι εύκολο να γλιστρήσει και να φέρει τον άνδρα σε μειονεκτική θέση . Ένα τυπικό προφυλακτικό φτάνει τα 17,5 εκατοστά περίπου, ενώ ορισμένες μάρκες προσφέρουν ποικιλία μεγεθών.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου