Κυριακή, 14 Απριλίου 2013

Συνηθισμένα λάθη στη χρήση προφυλακτικών   Εάν το προφυλακτικό χρησιμοποιηθεί σωστά είναι κατά 98% αποτελεσματικό στην αποφυγή μιας ανεπιθύμητης κύησης, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Tα λάθη στη χρήση προφυλακτικών είναι αρκετά συνηθισμένα. Μερικά από αυτά είναι τα παρακάτω:
* Αργοπορημένη εφαρμογή: το φορούν αφού έχουν ξεκινήσει την ερωτική πράξη.
* Πρόωρη αφαίρεση: Βγάζουν το προφυλακτικό πριν τελειώσει η συνουσία.
* Χωρίς κενό στην άκρη: Δεν βγάζουν τον αέρα από την άκρη του προφυλακτικού και δεν αφήνουν χώρο στην άκρη του για να χωρέσει το σπέρμα.
* Λάθος «τράβηγμα»: Η έξοδος έπειτα από την εκσπερμάτωση πρέπει να γίνεται με τον άντρα να κρατάει την βάση του προφυλακτικού, ώστε να μην του γλιστρήσει και υπάρξει διαρροή σπέρματος.
* Ξεδίπλωμα πριν την εφαρμογή
* Μισο-ξε-τυλιγμένο: Δεν το ξετυλίγουν εντελώς,  αρχίζουν την ερωτική πράξη με μισοξετυλιγμένο το προφυλακτικό.
* Άνοιγμα της συσκευασίας με αιχμηρά αντικείμενα: Ανοίγουν την συσκευασία του προφυλακτικού με ψαλιδάκια ή άλλα αιχμηρά αντικείμενα, κινδυνεύοντας έτσι να το τρυπήσουν και να μην το δουν.
* Κανένας έλεγχος για ζημιά: Δεν ελέγχεται το προφυλακτικό για ζημιά ή φθορά.
* Χωρίς λιπαντικό: Δεν χρησιμοποιούν λιπαντικό, αυξάνοντας τον κίνδυνο ρήξης.
* Λάθος λιπαντικό: Χρησιμοποιούν λάθος λιπαντικό με βάση το λάδι, το οποίο μπορεί να διαβρώσει το προφυλακτικό, αυξάνοντας τον κίνδυνο διαρροής.
* Λάθος συνθήκες φύλαξης: Αποθηκεύουν τα προφυλακτικά σε συνθήκες εκτός των συστάσεων που αναγράφονται στις συσκευασίες τους.

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου